EPC

Wist u dat het sinds 2022 verplicht is een EPC te hebben voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw (EPC GD)? Dit certificaat geeft potentiële huurders of kopers informatie over de energiezuinigheid van het pand. ACEG Energy helpt u graag met het behalen van uw energieprestatiecertificaat dat tien jaar geldig is. Onze energiedeskundigen zijn uw partner op het gebied van energiecertificaten en -studies.

Officieel erkend
Ervaring met grote bedrijven
Begeleiding naar beter EPC-label

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Energieprestatiecertificaat (EPC)

 

Een energieprestatiecertificaat is verplicht wanneer u uw woning of kleine niet-residentiële eenheid (kNR tot 500m2) wil verkopen of verhuren. Dit EPC is 10 jaar geldig en informeert potentiële kopers of huurders over de energiezuinigheid van de woning.


De exacte energiescore wordt berekend op basis van een aantal isolatiewaarden die bepaald worden dankzij het verzamelen van gegevens over de opbouw van van de gebouwschil. Denk hierbij aan de gebruikte materialen, de isolatiewaarden van het dak, de muren, de ramen en deuren, het sanitair warm water en niet te vergeten de verwarmingsinstallatie en koeling. 

 

 

 

Een EPC behalen voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw

U bent waarschijnlijk al vele jaren op de hoogte van het feit dat u in het bezit dient te zijn van een EPC bij de verkoop en verhuur van woningen en appartementen. Het is nu ook noodzakelijk om over een EPC te beschikken voor de gemeenschappelijke delen van grote appartementsgebouwen met minstens 15 eenheden. In dit verslag wordt bijvoorbeeld vermeld of de ventilatie in uw appartementsgebouw in orde is. Deze verplichting geldt voor zo’n 30.000 appartementsgebouwen in het land, ongeveer 25% van het totaal. Voorlopig zijn er slechts 10.000 geldige EPC’s voor gemeenschappelijke delen opgesteld. Onze specialisten bieden begeleiding voor uw EPC-label aan. Naast dat ze de exacte energiescore van uw appartementsgebouw berekenen, maken ze ook een stappenplan voor de renovatie van uw pand, om zo een beter EPC-label te behalen.

temperatuur instellen
energie label

EPC Niet Residentieel

Beoordeel de energie-efficiëntie van uw niet-residentiële gebouwen met het EPC NR, verplicht bij verhuur en verkoop. Ontdek hoe wij kunnen helpen.

EPB gem. delen

Vanaf 1 januari 2024 moeten alle Vlaamse appartementsgebouwen, inclusief die met minder dan vier woonunits, een EPC hebben voor de gezamenlijke delen. Vraag het hier aan!

EPC- labelbegeleiding & premies

Ontvang premies tot 5000 euro en bespaar op energiekosten door uw woning van EPC-label D, E of F naar EPC-label A te brengen. Ontdek meer over EPC-label begeleiding bij onze experts!