Energieaudits

Energieaudit

Een energieaudit is een uitgebreide keuring van de energieprestaties van een woning of gebouw. Verder bevat het energieadvies op maat van het pand: na de keuring ontvangt u een gedetailleerd energierapport met de nodige adviezen rond energiebesparende maatregelen.

Vanaf 1 april 2023 wordt het voor bedrijven met een primair jaarverbruik van 0,02 PJ (= 5.556MWh) bovendien verplicht om een energiebalans op te maken. Met de steeds stijgende energieprijzen is het immers belangrijk – net zoals voor particulieren – om efficiënt en kostenbewust met energie om te springen.

Het verbeteren van energieprestaties zorgt niet alleen voor een lagere energiefactuur, het is ook duurzaam en goed voor het milieu. 

Om een correct beeld te krijgen van het energiegebruik en de mogelijke besparingsmaatregelen kunnen zowel bedrijven als particulieren voor een energie-audit (EED) terecht bij de experts van ACEG Energy. 

Waaruit bestaat een energierapport?

energie label

Expertise / Energieadvies

Zet de eerste stap naar een energiezuinige woning en verminder uw energiekosten door kosteloos een woninganalyse te laten uitvoeren, inclusief een adviesgesprek met handige tips.

Energie audit residentieel en klein niet residentieel

Ontdek alle verbeteringen voor isolatie, tarieven en energieverbruik met een snelle energiescan voor residentiële en niet residentiële gebouwen.

Energie audit KMO

Sinds 2022 zijn KMO’s verplicht om elke vier jaar opnieuw een energieaudit uit te voeren. Ontdek hoe wij kunnen helpen.