EPB-verslaggeving in Vlaanderen

Voor EPB-verslaggeving in Vlaanderen zit u bij ons op de juiste plaats. Elk bouwproject in Vlaanderen waarvan de bouwvergunning aangevraagd is na 1 januari 2006, moet voldoen aan de wettelijke EPB-eisen. Het gebouw dient met andere woorden te voldoen aan bepaalde eisen voor isolatie, energieverbruik, ventilatie en meer. Wij voeren de volledige EPB-verslaggeving voor uw verbouwing of nieuwbouw uit, zodat u geen administratieve verplichtingen over het hoofd ziet. Daarnaast rekent u ook op professioneel advies. Zo is uw EPB-aangifte volledig in orde.

Officieel erkend
Ervaring met grote bedrijven
Begeleiding naar beter EPC-label
Bent u voor uw verbouwing of nieuwbouw op zoek naar een expert voor EPB-verslaggeving?

De EPB-verslaggeving en EPB-aangifte bestaat uit meerdere onderdelen

De EPB-aangifte beschrijft hoe het bouwproject reëel uitgevoerd is. Het vermeldt of er al dan niet aan de EPB-eisen voldaan is, rekening houdend met alle gegevens omtrent isolatiematerialen en technische installaties. Deze eisen zijn afhankelijk van het type project en de aanvraagdatum van de bouwvergunning. Uw project moet onder meer voldoen aan:
  • maximaal E-peil
  • maximaal S-peil / K-peil
  • maximale netto energiebehoefte voor verwarming
  • maximale oververhitting
  • maximale U-waarden
  • minimale ventilatievoorzieningen
  • minimaal aandeel hernieuwbare energie
Als ervaren EPB-verslaggever zoeken wij uit aan welke eisen uw project moet voldoen. Zo kunnen wij de EPB-verslaggeving van uw nieuwbouw of verbouwing op de juiste manier uitvoeren.
temperatuur instellen
energie label

Hoe verloopt de EPB-verslaggeving?

Evaluatie van het ontwerp

U levert de plannen aan, wij maken op basis daarvan een voorcalculatie. U ontvangt een uitgebreid verslag over het E- en S-peil (of K-peil) en de ventilatievoorzieningen met eventueel aanvullend advies. Elk nieuwbouwproject moet een minimale hoeveelheid energie halen uit hernieuwbare bronnen. Wij bekijken met u welke technieken het meest efficiënt zijn voor uw project. Wilt u een gunstiger E-peil behalen dan het maximaal toegelaten E-peil? Welke materialen, installaties, … kunnen daarvoor zorgen? Ook op deze vragen kunnen wij antwoorden bieden. Onze experts toetsen dan ook de resultaten van de ontwerpevaluatie aan de huidige premies voor een gunstiger E-peil.

De startverklaring

De startverklaring is een eerste kennisgeving aan de Vlaamse overheid van uw (ver)bouwplannen. Deze verklaring vermeldt of het ontwerp al dan niet aan de EPB-eisen voldoet. U dient die minstens acht dagen voor de start van de werken in te dienen bij de Vlaamse overheid.

Opmaak energiecertificaat

Binnen een half jaar na de oplevering van de werken wordt de EPB-aangifte ingediend bij het Vlaams Energie Agentschap. Daarop volgt het energieprestatiecertificaat ‘nieuwbouw’. Een kengetal geeft aan hoe energiezuinig uw gebouw uiteindelijk is.

Wij staan ook gedurende het volledige bouwproces voor u klaar voor vragen. Indien er zich problemen of veranderingen voordoen, spelen wij hier steeds razendsnel op in. Onze energiedeskundigen zorgen ervoor dat alle details in orde zijn.